dijous, 6 de novembre del 2014

Manifest: Narradors Centrals per la llibertat

NARRADORS CENTRALS PER LA LLIBERTAT

Com a col·lectiu de narradors de la Catalunya central (Narradors Centrals), volem expressar la nostra posició en relació al procés que s’ha engegat perquè Catalunya pugui decidir el seu futur polític. El que hauríem volgut que fos un referèndum, que vam conformar-nos que quedés en consulta i s’ha acabat convertint en la jornada de participació ciutadana del dia 9 de novembre ha de ser un pas més, un pas important, en aquest procés cap a l’exercici de la sobirania.

És per això que, d’entrada, ratifiquem el manifest que uns quants centenars d’escriptors catalans (alguns dels quals formen part del nostre col·lectiu de Narradors Centrals) van fer públic el dia 16 d’octubre de 2014. Per tant, no tan sols donem ple suport a l’exercici democràtic d’expressar-se i decidir a través del vot, sinó que ens posicionem a favor del vot afirmatiu.

Més enllà d’això, els Narradors Centrals, en tant que narradors que escrivim des d’una perifèria (Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès) que voldríem central, aprofitem per expressar el desig que en la Catalunya del futur desapareguin les perifèries literàries i siguem capaços de posar en valor la literatura de proximitat, tot incorporant-hi tots els accents de la nostra parla.

Manifest fet públic el dia 5 de novembre de 2014

Signants:


Josep Maria Aloy, Tomàs Àrias, Jordi Badia, Llorenç Capdevila, Pere Joan Cardona, Lluís Casals, Lluís Cerarols, Jordi Cussà, Antoni Dalmau, Pilar Duocastella, Pep Elias, Maria Enrich, Jordi Estrada, Pasqual Farràs, Agustí Franch, Teresa Franquesa, Pep Garcia, Raül Garrigasait, Jaume Huch, Cesc Martínez, Zulima Martínez, Abraham Mohino, Pep Molist, Màrius Moneo, Beatrice Nyffenegger, Daniel Peñarroja, Joan Pinyol, Antoni Pladevall, Francesc Ribera ("Titot"), Teresa Roig, Jordi Santasusagna, Alba Sabaté, Genís Sinca, Josep Maria Solà, Josep Tomàs Cabot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada